Toiminnalliset lastenkalusteet lisäävät lasten liikuntaa kotona Emilii Dove

Mikä tahansa, mikä lisää lasten liikuntaa on hyvä asia. No ei ehkä mikä tahansa, mutta sinne päin. Gymicom Oy on kehittänyt toiminnallisia kalusteita, jotka houkuttelevat lapset omaehtoisen liikunnan pariin kotona.

gymi_furniture_kalusteet

Me olemme kesän ajan rakentaneet temppu- ja esteratoja puutarhassa, mutta talven ja pimeän tullen on selvää, että ulkona vietetyt tunnit vähenevät. Siksi olisi hyvä, että lapset voisivat liikkua myös sisällä, omassa kodissa. Keinoja on.

– Lapsi liikkuu luonnostaan ja oppii taidot luontaisessa järjestyksessä, jos hänen vain annetaan toistaa ja kokeilla liikkeitä: juosta, hyppiä, tasapainoilla, kiivetä ja roikkua. Aikuisten tehtävä on luoda ympäristö, jossa aktiivinen elämäntapa on mahdollinen. Temppuillessa lapsi oppii luottamaan omiin kykyihinsä, jolloin myös itseluottamus kasvaa, kertoo Gymin toimitusjohtaja ja kalustesarjan pääsuunnittelija Christina Nurmi.

Gymi Furniture -lastenkalusteiden yhdisteltävistä osista voi rakentaa muunneltavia kokonaisuuksia, jotka sopivat sekä kalusteiksi perusarkeen että virikkeeksi lasten liikuttamiseen. Gymi Furniture -kalustesarjan pääelementit ovat sänky, boksit, lankut, aisat, tikapuut ja puolapuut. Puiset kalusteet valmistetaan suomalaisena käsityönä.

– Aisoista voi koota vaikka nojapuut tai leukojen vetämiseen ja vaatteiden ripustamiseen sopivan rekin. Lankut voivat toimia puomina, penkkinä, liukumäkenä, parkour-kaiteena tai kirjoituspöytänä, jonka korkeutta voi säätää, Nurmi vinkkaa.

Tätä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Vaihdevuosien jälkeinen lihaskuntoharjoittelu vahvistaa luita

Naisten kannattaa vaihdevuosien jälkeen kiinnittää erityistä huomiota luuston hyvinvointiin. Luiden vahvistamista ja…

Kannattiko osteoporoosilääkitys?

Hei, Minulla murtui lonkka viisi vuotta sitten. Se on taas toimintakykyinen, mutta…

Lääkkeet lapsen nähden vai salaa?

Vanhempien ei kuulemma pitäisi ottaa lääkkeitään lasten nähden. Näin neuvotaan British Journal…

Näin saat lapsen ottamaan lääkkeensä

Lääkkeen ottamisesta ei voi lapsen kanssa neuvotella, koska lääke on otettava. Vauvoille…