Terve iho ja limakalvot: Löytyykö kuivuuteen helpotus sisäisesti? Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

tyrniöljy

Terveet limakalvot muodostavat tehokkaan suojan monessa kehon osassa: silmissä, suussa, nenässä, hengitysteissä, ruoansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Kyynelneste huuhtoo silmiä ja suojaa näköaistia, kun taas sylki estää mikrobien kasvua ja auttaa hammaskiilteen korjaantumisessa. Terve, ehjä iho on myös tärkeä suojamekanismi. Kuiva iho on ongelmallinen, koska se kutiaa, ärtyy ja alkaa punoittaa. Ihottumat taas altistavat tulehduksille.

Erityisesti talvella iho ja limakalvot ovat koetuksella kylmä ilman, viiman ja alhaisen sisäilman kosteuden takia. Silloin ihon ja limakalvojen riittävästä kosteudesta kannattaa pitää hyvää huolta.

Ratkaisua voi hakea sisältä päin

Kuivan ihon ja kuivien limakalvojen hoitoon on olemassa paljon ulkoisesti kosteuttavia valmisteita. Aina niistä ei kuitenkaan saa riittävää apua ja valmisteiden käyttö voi olla työlästä. Voiteiden lisäksi vaihtoehtoinen ratkaisu voi olla sisäisesti käytetty tyrniöljy.

Tyrni-Omega-7+GLA -kapseleissa yhdistyvät tyrnimarja- ja jättihelokkisiemenöljyn rasvahapot sekä sinkki, pantoteenihappo (B5-vitamiini) ja E-vitamiini. Jos rasvahappoja on ihosoluissa liian vähän, iho altistuu kuivumiselle.

Tyrnimarjaöljyn omega-7 ravitsee ja uudistaa ihoa, mikä hidastaa ihon vanhenemista. Omega-7 myös uudistaa ja vahvistaa limakalvoja ja korjaa limakalvovaurioita.

Koska tyrniöljy ei lisää esimerkiksi syljen tai kyynelnesteen eritystä, sen vaikutus on havaittavissa vasta muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen, limakalvojen pikkuhiljaa rakentuessa uudelleen.

Kenelle tyrniöljyä

Tyrniöljy sopii kuivaihoisille, atoopikoille sekä kuivista limakalvoista ja silmistä kärsiville. Jopa 40 prosenttia suomalaisista kärsii jossain vaiheessa kuivasilmäisyydestä. Vaiva liittyy usein tietokoneella työskentelyyn, kuivaan ilmaan tai piilolinssien käyttöön.

Tyrniöljy sopii erityisen hyvin niille naisille, jotka eivät voi käyttää vaihdevuosien estrogeenivalmisteita intiimialueiden limakalvojen vahvistamiseen. Emättimen ja ulkosynnyttimien limakalvojen oheneminen ja kuivuus liittyvät usein estrogeenin puutteeseen. Ongelma on yleinen vaihdevuosi-ikäisillä naisilla, mutta intiimialueen kuivuudesta voivat kärsiä myös esimerkiksi imettävät äidit.

Myös kaikkien yli 60-vuotiaiden kannattaisi pitää erityisen hyvää huolta ihosta, sillä ikääntyessä iho ohenee ja kuivuu helpommin kuin nuorempana. Iho voi tuntua jopa paperiselta. Esimerkiksi jalkojen ihonhoito on tärkeää haavojen ehkäisemiseksi. Jos iho kuivuu liikaa, se halkeilee ja altistuu tulehduksille.

Tyrni-Omega-7+GLA kapseleiden vuorokausiannos on 2 kapselia, mikä sisältää:
Tyrnimarjaöljyä 1000 mg
Jättihelokin siemenöljyä 200 mg
Omega-3 rasvahappoja 9 mg
Omega-6 rasvahappoja 288 mg
Omega-7 rasvahappoja 403 mg
Omega-9 rasvahappoja 80 mg
E-vitamiinia 10 mg
Sinkkiä 15 mg
Pantoteenihappoa 4 mg

Tyrnin pehmeästä marjaosasta ja jättihelokinsiemenestä puristettu öljy sisältää harvinaista omega-7 palmitoleiinihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) sekä linolihappoa (LA), joka kuuluu välttämättömiin rasvahappoihin. LA ja GLA ovat solukalvon rasvahappoja, jotka ylläpitävät mm. solukalvon nestemäisyyttä. Valmisteessa oleva sinkki edistää ihon pysymistä normaalina ja E-vitamiini suojaa soluja hapetusstressiltä.

Kapselit eivät sisällä laktoosia, gluteenia tai sokeria. Kapselin liivate on peräisin kalasta. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tyrni-Omega-7+GLA -valmistetta myyvät hyvin varustellut apteekit, luontaistuotekaupat, luontaistuoteosastot ja päivittäistavarakaupat kautta maan.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Vitabalans Oy:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Finrexin ja Burana eivät sovi yhteen

Huolellinen käsienpesu on tärkeä keino ehkäistä flunssaa ja esimerkiksi norovirustartuntaa. Jos flunssa…

Imetyssidos vähentää rintojen kipua ja auttaa haavojen paranemisessa

Imetyksen aikana esiintyvä kipu on yleistä varsinkin imetyksen alussa. Imetyksen ei kuitenkaan…
vegaani

Kasvissyöjän ja vegaanin oltava tarkkana lihankorvikkeiden kanssa

Kasvissyöjien ja vegaanien määrä on mukavassa kasvussa. Mutta ovatko lihankorvikkeet hyvä ratkaisu…

Kädet lämpiminä: elektroniset lämpökäsineet testissä

Kaupallinen yhteistyö Ehkä paras koskaan testaamani tuote: lämpösormikkaat. Joululahjaostoksille vinkki, joka kirjaimellisesti…