Unikoulu ja itkut on okei Emilii Dove

Unikoulun ja itkun vaikutuksia on taas tutkittu. Tulos: pikku itkut eivät haittaa.

Unikoulun voi toteuttaa useammalla tavalla. Yksi vaihtoehto on pistäytymismenetelmä, jossa lapsen annetaan itkeä, mutta vain muutaman minuutin kerrallaan. Uneen asti lasta ei siis tarvitse itkettää.

Uuden tutkimuksen mukaan juuri tällainen hallittu itkettäminen ei aiheuta lapselle psykologisia ongelmia. Se ei myöskään vahingoita lapsen ja vanhemman suhdetta.

Nukkuminen on yksi ihmisen perustarpeista. Siksi nukahtamisen taidon oppiminen on lapselle tärkeää. Lopputulos palkitsee, kun lapsi menee omaan petiin hymy huulilla, halaa unilelujaan ja sanoo aaaaah.

  1. Hirveän vähään ne itkut kuitenkin jäävät kun lasten yöpalvelut lopetetaan. Meillä ei tainnut mennä kuin pari iltaa. Sitten kaikki saavat nukkua ja se on lapsillekin parasta. Luulen, että sillä on tekemistä sen kanssa, että lapset saavat kokemuksen jämäköistä ja turvallisista vanhemmista.

    1. Sama meillä, kolmisen iltaa meni ja sitten poika tottui. Viikossa oppii lapsi kuin lapsi, kunhan vanhemmat ovat johdonmukaisia. Eli unikoulua toteutetaan justilleen ohjeiden mukaan joka ilta.
      Ja parasta lopputuloksessa on juuri se mitä sanoitkin: kaikki saavat rauhalliset unet.
      Vanhempien pitää ne rajat asettaa ja olla opettajia ja opastajia. Nimenomaan vanhemmat luovat lapsille turvallisuuden tunteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Rintamaitoa sairaalasta tai kaverilta – ei netistä

Eräs tutkijaryhmä osti netistä rintamaitoa ja testasi sen. Yli sadan näytteen otoksessa kolme…

Runsas saunominen suojaa miehiä muistisairaudelta

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan runsas saunominen voi pienentää dementiaan sairastumisen riskiä. Mitä…

Näin hypit turvallisesti trampoliinilla

Trampalla sattuu helposti vahinkoja. Muutamalla perussäännöllä voi onnettomuuksien riskiä vähentää: Yksi kerrallaan…

Uusi potilasjärjestö puuttuu päihderiippuvaisten hoitoon

Joukko toipuneita päihderiippuvaisia ja läheisiä sai tarpeekseen ja perusti valtakunnallisen potilasyhdistyksen, Suomen…