Valitse A-vitamiinia sisältävä kasvovoide kun ikää on yli 30-vuotta Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

retinoli

Samasta purkista aamuin illoin? Kasvojen ihonhoitoon kannattaa panostaa vähän enemmän, ja valita aamuun ja iltaan erilaiset voiteet. Aamuisin kannattaa käyttää kosteuttavaa, suojaavaa, helposti imeytyvää voidetta. Illalla kasvoille taas sopii paremmin hoitava, täyteläinen, ihoa ravitseva voide, jossa aktiivisten aineiden määrät on maksimoitu.

A-vitamiini lisää iholla kollageenia ja hyaluronihappoa

A-vitamiinilla on saatu hyviä tuloksia ihonhoidossa ja sillä näyttäisi olevan tehoa iän tuomiin vaikutuksiin ihossa. A-vitamiinin on todettu vähentävän pieniä ryppyjä ja lisäävän kollageenin muodostumista ihossa. A-vitamiini estää kollageenia hajottavia entsyymejä, ja siten kollageenin määrä vähenee hitaammin. Tällä on ikääntyvälle iholle merkitystä, sillä iän karttuessa kollageenin muodostuminen vähenee, millä voi olla vaikutusta ihon kunnolle, sillä kollageeni ylläpitää ihon kiinteyttä. 

A-vitamiinilla on muitakin hyödyllisiä vaikutusmekanismeja, sillä se lisää myös hyaluronihapon määrää iholla. Hyaluronihappoa esiintyy luonnostaan ihossa, ja se vastaa ihon kosteudesta sitomalla itseensä tuhat kertaa painonsa verran vettä. A-vitamiinin vaikutus johtuu siis osaltaan hyaluronihapon määrän lisääntymisestä ja siten ihon kosteuden paranemisesta. Monella suomalaisella on pintakuiva iho, jota voikin yrittää kosteuttaa juuri A-vitamiinia sisältävällä voiteella.

Kosmetiikassa yleisesti käytetyt A-vitamiinit ovat retinoli, retinyyliasetaatti ja retinyylipalmitaatti. Ne eivät ole yhtä tehokkaita verrattuna retinolihappoon, jonka käyttö kosmetiikassa on kiellettyä, koska se luokitellaan lääkkeeksi. Siksi näitä A-vitamiineja tarvitaan valmisteissa suuria pitoisuuksia, jotta vaikutukset näkyvät iholla. 


Voiteet tuoksulla vai ilman Herkkäihoisen on hyvä kiinnittää huomiota tuotteen hajusteettomuuteen, koska hajusteissa voi olla herkistäviä ainesosia. Muille hajusteiden lisääminen tuotteisiin ei ole haitallista, joten jos iho ei ole herkkä eikä reagoi hajusteisiin, voi hajustettuja tuotteita käyttää huoletta. APTEEKKI Kauneus voiteissa on mukana mieto tuoksu, sillä ilman sitä voiteet tuoksuisivat liiaksi voiteen vaikuttavilta ainesosilta. Tämä on usein syynä juuri siihen, miksi monissa kosteusvoiteissa käytetään tuoksuja.

Apteekin oma tuotesarja maksimoi hyödyt

Ikääntyvälle iholle, eli kaikille yli 30-vuotiaille, suunnattu uusi voidesarja tarjoaa apteekkikosmetiikkaa päivittäiseen käyttöön. A-vitamiini on näiden voiteiden tärkein ainesosa, vaikka mukana on myös useita muita hoitavia ja kosteuttavia tehoaineita.

APTEEKKI Kauneus Hoitava päivä- ja yövoiteet sisältävät vahvan annoksen A-vitamiinia. Päivävoiteessa on retinolia 0,1 prosenttia ja yövoiteessa olevan retinyylipalmitaatin pitoisuus vastaa 0,3 prosenttia retinolia, mikä on EU:n alueella sallittu enimmäispitoisuus kasvovoiteissa.Päivävoiteessa on lisäksi mm. manteliöljyä, joka on erittäin hoitava öljy kuivalle ja karhealle iholle. Tokoferoli eli E-vitamiini on ihoa hoitava aine ja hapettumisen estäjä eli antioksidantti. Antioksidantit auttavat kehoa vastustamaan “vapaiden radikaalien”, eli kudosten ikääntymiseen aktiivisesti vaikuttavien molekyylien vaikutusta.

Kevyt, hyvin imeytyvä hoitava päivävoide on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Se kosteuttaa, hoitaa ja suojaa ihoa sekä sopii kaikille ihotyypeille. 

Täyteläinen, hoitava, mutta kuitenkin hyvin imeytyvä yövoide sopii myös päivittäiseen käyttöön. Siinä on A-vitamiinin lisäksi arganöljyä, joka ravitsee, hoitaa ja pehmentää ihoa. Pantenoli taas on ihoa hoitava, rauhoittava ja kosteuttava aine, joka lisää ihon joustavuutta. 

Riittoisat, kohtuuhintaiset voiteet löydät lähimmästä apteekistasi. 

P.S. Muista hoitaa kasvojen lisäksi päivittäin myös kaula ja levitä päivävoiteen päälle suojakertoimellista aurinkovoidetta, jos oleilet ulkona, sillä A-vitamiini voi altistaa auringon polttavalle vaikutukselle. 

Lähteet

Kafi R, Kwak HSR, Schumacher WE, Cho S, Hanft VN, Hamilton TA, King AL, Neal JD, Varani J, Fisher GJ, Voorhees JJ ja Kang S 2007. Improvement of naturally aged skin with vitamin A (retinol). Archives of Dermatology 143: 606-612.

Euroopan komissio, SCCS. Opinion on Vitamin A (Retinol, Retinyl Acetate, Retinyl Palmitate). 2016.  https://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_199.pdf

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Medifon Oy:n kanssa.

1 kommentti
  1. Päivävoide on minulla käytössä ja pidän siitä todella paljon. Levittyy ja imeytyy hyvin. Yövoide odottaa käyttöönottoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

PainCatcher – Sovellus auttaa kivun hoidossa

PainCatcher on uusi internet- ja älypuhelinsovellus, joka auttaa selvittämään ja arvioimaan kiputuntemuksia.…

Rahkaa välipalaksi

Ensi viikolla niitä taas saa, rahkaa ja viiliä. Täällä Englannissa näitä herkkuja…

Ajoita tupakoinnin lopettaminen kuukautiskiertoon

Kuukautiskierrolla näyttäisi olevan vaikutusta nikotiinin himoon. Näin todetaan Psychiatry Journal –tiedelehdessä julkaistussa…

Erektiohäiriölääke Cialikselle halutaan reseptivapaus

Kaksi lääkejättiä, Sanofi ja Lilly, löivät hynttyyt yhteen tuodakseen markkinoille Cialiksesta (tadalafiili)…