Vinkkejä perusvoiteen käyttöön Emilii Dove

perusvoide

Perusvoidetta voi käyttää moneen, myös kasvoilla päivä- tai yövoiteena. Se ei kuitenkaan kannata kuin hätävarana. Perusvoiteen sijaan kasvoille kannattaa valita kosmeettinen voide, koska se on perusvoidetta ohuempi, hienojakoisempi ja sisältää tehoaineita. Se myös tuntuu kasvoilla miellyttävämmältä. Toisaalta, mieluummin perusvoidetta kuin ei lainkaan voidetta.

Perusvoide on periaatteessa yhtä hyvä kosteuttaja kuin kosmeettisempi voide. Kosmeettiset voiteet sisältävät kuitenkin aineita, jotka estävät veden haihtumista iholta, jolloin iholle riittää ohuempi voide ja kosteus säilyy iholla pidempään. Perusvoiteen imeytyminen vie myös enemmän aikaa, eikä niissä ole muita hoitavia tehoaineita.
Proviisori Helena Jalonen Ylöjärven apteekki

Vaikka perusvoide ei ole kasvoille paras päivävoide, sillä on runsaasti muita käyttötapoja. Sitä voi käyttää esimerkiksi kasvojen puhdistuksessa, meikin poistossa sekä kosteuttavana kasvonaamiona. Reilusti rasvaa, 10–20 minuuttia lepoasennossa rauhallisesti hengitellen – tekee hyvää myös mielelle.

Hyvän tehohoidon kuiville käsille saat, kun levität käsille reilusti rasvaa ja panet puuvillahanskat päälle yön ajaksi. Sama toimii myös jaloille.

Ikääntyessä iho ohenee ja kuivuu helpommin, joten käytännössä kaikkien yli 70-vuotiaiden tulisi voidella ihoaan säännöllisesti. Erityisesti jalkojen ihon hoito on tärkeää haavojen ehkäisemiseksi, huomauttaa ihotautien erikoislääkäri Sampsa Kauppi.

Aikuisen koko ihon voiteluun tulisi kulua noin 30 g voidetta yhdellä rasvauskerralla. Perusvoiteet ovat reseptillä toimitettuina peruskorvattavia pitkäaikaisen ihotaudin hoidossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Betavivo – terveyttä kauran beetaglukaanista

Miten sinä pyrit pitämään kolesterolin ja verensokerin hallinnassa? Pidätkö huolta ruokavaliosta vai…

Älä hotki, sanoo haarukka

Ruoasta on hyvä nauttia rauhassa, hotkiminen ei ole hyväksi. Hotkiminen itseasiassa lihottaa. Nopeasti…
melatoniini

Tiesitkö tämän melatoniinista ja ikääntymisestä?

Kaupallinen yhteistyö Kun ikää on yli 60-vuotta, elimistö ei enää tuota melatoniinia…
vegaani

Kasvissyöjän ja vegaanin oltava tarkkana lihankorvikkeiden kanssa

Kasvissyöjien ja vegaanien määrä on mukavassa kasvussa. Mutta ovatko lihankorvikkeet hyvä ratkaisu…