Vinkki makeanhimoon Emilii Dove

Se iskee pomminvarmasti aterian jälkeen. Makeanhimo.

Makeanhimoa voivat aiheuttaa esimerkiksi nestevajaus tai nestehukka sekä väärä ateriarytmi. Himo voi silti iskeä, vaikka nämä kaksi asiaa olisivat kunnossa.

Parhaiten minulla makeanhimo pysyy loitolla, kun juon aterian jälkeen lasin appelsiinimehua. Ei mitään tiivisteitä, vaan ihan oikeaa, kunnon mehua ilman lisättyä sokeria.

Paras vaihtoehto olisi tietenkin syödä jälkiruoaksi hedelmiä tai marjoja, mutta aina ei ehdi eikä tee mielikään. Mehu on nopea ja hyvä ratkaisu. Appelsiinimehussa on vielä se hyvä puoli, että se päivittäin juotuna saattaa parantaa verisuonten toimintaa ja vähentää tulehdusta (linkki).

Ihan mitä tahansa mehuja ei sitten kannatakaan juoda. New England Journal of Medicine -tiedelehti julkaisi kolme tutkimusta, joiden mukaan sokeroidut juomat ja niistä saadut kalorit lihottavat.

Millä keinolla sinä pidät makeanhimon loitolla?

 1. Eikös jotkut sano, että hedelmät jälkkärinä voi alkaa käymään masussa? Jos syö ensin raskaampaa, hitaammin sulavaa ruokaa ja päälle paljon sokeria sisältävää hedelmää…tiedä häntä onko siinä marssijärjestyksellä merkitystä vai onko se vatsa kuin tehosekoitin, jossa kaikki menee yhdeksi mössöksi.

  No mulla on pieni himo kuivattuihin hedelmiin, aprikoosiin ja luumuun, joita menee usein jälkkäriks muutama kappale kerralla. Ja hyvin toimii vatsa.:)

  1. Ehkäpä joku asiaa paremmin tunteva osaisi vastata tarkemmin, mutta en olisi huolissaan, jos vatsa toimii hyvin.

   Kuivatut hedelmät ovatkin herkkua! Mutta ne ovat varsin kaloripitoisia, joten ei niitäkään ihan mielin määrin voi napsia. Luumu tosiaan pitää vatsan hyvin toiminnassa.

 2. Senkun tietäisikin, millä makeanhimon voisi välttää! 😉 Monesti otan ruoan jälkeen muutaman xylitoli-pastillin lapsen purkista ja niitä imeskellessä pahin saattaa helpottaa.

  1. Tuo ksylitoli onkin hyvä keino!

   Facebookin puolella tuli puhetta myös suklaasta. On tosiaan tilanteita, joihin ei muu auta kuin se suklaa. Mutta sitäkin voi ottaa palan tai pari vaikka joka päivä. Ja mieluusti vielä sitä tummaa laatua.

 3. Makean himo ruuan jälkeen loppui, kun sain insuliinin hallintaan jättämällä viljat, perunan, sokerit ja maitotuotteet pois. Vihanneksia, lihaa, pähkinöitä ja öljyjä, niin ei enää tule ruuan jälkeen makean himoa. Eikä tule väsähtänyttä oloa ruuan jälkeen.

  1. Kuulostaa hyvältä! Paino on varmasti tippunut siinä samalla.
   Kaikkien ei tarvitse edes näin radikaalia muutosta tehdä, vaan näiden ruokien vähentäminenkin saattaa auttaa. Lautaselle siis enemmän kasviksia perunan ja pastan sijaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Virgin dieetti: vältä näitä 7 ruoka-ainetta

Yhdysvaltalainen ravitsemusekspertti JJ Virgin on kehitellyt Virgin Dieetin, jossa vältetään 7 ruoka-ainetta…

Laihdutusvalmisteesta löytyi lääkeaineita

Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA varoittaa ostamasta tai käyttämästä Jimpness Beauty Fat Loss kapseleita.…

Raikas lohipasta – kylmänä tai kuumana

Tämä herkullinen lohipasta on helppo ja nopea tehdä. Se sopii nautittavaksi sekä kylmänä…

Herajauhe – kylläisyyttä proteiinilisästä

Protaus-kirja innosti minut hankkimaan herajauhetta. Aiemmin olen mieltänyt proteiinijauheet kehonrakennukseen, mutta näinhän…