Apua yläselälle – 1. harjoite Emilii Dove

Jos niska tai yläselkä lapaluiden välistä on kipeä, saattaa tästä harjoitteesta olla apua. Tee liikettä 2-3 kertaa päivässä, 5 toistoa kerrallaan.

harjoite1

Istu suorassa alaselkä tuettuna. Vedä kuvan mukaisesti rintaa eteenpäin ja leukaa taaksepäin, kuin tekisit kaksoisleukaa. Pysy tässä asennossa noin 3-5 sekuntia.

Liike voi helpottaa kipua, mutta huomio kannattaa kiinnittää myös työskentelyasentoon, jotta kivun syy voidaan mahdollisesti korjata. Kännykällä räplääminen aiheuttaa myös helposti niskakipua.

Selkävaivoista aiheutuu pitkiä, useiden kymmenien päivien mittaisia sairauspoissaoloja. Suomalaisilla työpaikoilla puututaan usein liian myöhään työntekijöiden työkunnon alenemiseen, vaikka juuri ennaltaehkäisyn avulla olisi mahdollisuus saavuttaa suurimmat säästöt.

Lisää apua yläselälle, tässä toinen ja kolmas liike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Uutuus: Bepanthen Anti-Scar arpien hoitoon

Haavan hoitoon kiinnitetään paljon huomiota, kuten pitääkin, mutta myös arpien hoitoon voitaisiin…

Reseptilääkkeitä voitaisiin vapauttaa itsehoitoon

Suomessakin voitaisiin ottaa käyttöön rajoitetusti itsehoitoon tarkoitettujen lääkkeiden luokitus ja siirtää siihen…

Koivuallergisille oma siedätyshoitotabletti

Uusi tablettimuotoinen siedätyshoito koivuallergisille tulee käyttöön tänä syksynä. Suurin osa suomalaisista siitepölyallergisista…

Miksi apteekissa ei ole lääkettäni?

Suomen lääkemarkkinoiden pieni koko on yleisin syy lääkkeiden saatavuusongelmiin. Saatavuuten vaikuttavat myös äkilliset…